Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniai receptai. Petruškevičiaus grybai, upėtakis ir aguonų pienas

Populiarusis M.Petruškevičius sako, kad turi net tris mėgstamiausius Kūčių valgius: apkeptus virtus grybus su žalumynais, keptą upėtakį ir aguonų pieną. Stilistas pasakojo, kad Kūčių vakarienę kasmet valgo mamos namuose ir pripažįsta tik namuose gamintą mamos maistą.
M.Petruškevičius neįsivaizduoja Kūčių be grybų, kepto upėtakio ir aguonų pieno.
M.Petruškevičius neįsivaizduoja Kūčių be grybų, kepto upėtakio ir aguonų pieno. / „Scanpix“ nuotr.

„Labiausiai man patinka virti ir apkepti baravykai arba kelmučiai. Kiekvienas žino, kaip tokį patiekalą paruošti. Paprasčiausiai apkepami virti grybai, jie atvėsinami, pridedama prieskonių, apkepintų svogūnų ir daug daug žalių, nedžiovintų žolelių: mairūnų, bazilikų, krapų bei petražolių. Kam nepatinka grietinė, galima grybus užpilti alyvuogių aliejum ir keliais lašais acto, užberti žiupsnelį juodųjų maltų pipirų“, – pasakojo M.Petruškevičius.

Stilistas tikino, be galo mėgstąs aguonų pieną, bet jokiu būdų ne pirktinį, o mamos gamintą namuose. Jo pasigaminti gali kiekvienas. Tiesiog vieną puodelį aguonų reikia užpilti dviem puodeliais verdančio vandens ir pamirkyti bent 5 minutes, vandenį nukošti per sietelį. Nuplikytas aguonas į indą ir stipriai sugrūskite, masę permalkite mėsmale. Šią aguonų masę galite užpilti saldintu vandeniu arba pienu“, – siūlė M.Petruškevičius.

„Upėtakį reikėtų supjaustyti tolygiais gabalėliais, įtrinti grietine ir užberti žuvies prieskoniais. Paruoštus gabalėlius įvynioti į foliją ir kepti orkaitėje“, – Kūčių skanėstais gundė stilistas.

Visi Kūčių ir Kalėdų receptai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento