„Labiausiai man patinka virti ir apkepti baravykai arba kelmučiai. Kiekvienas žino, kaip tokį patiekalą paruošti. Paprasčiausiai apkepami virti grybai, jie atvėsinami, pridedama prieskonių, apkepintų svogūnų ir daug daug žalių, nedžiovintų žolelių: mairūnų, bazilikų, krapų bei petražolių. Kam nepatinka grietinė, galima grybus užpilti alyvuogių aliejum ir keliais lašais acto, užberti žiupsnelį juodųjų maltų pipirų“, – pasakojo M.Petruškevičius.
Stilistas tikino, be galo mėgstąs aguonų pieną, bet jokiu būdų ne pirktinį, o mamos gamintą namuose. Jo pasigaminti gali kiekvienas. Tiesiog vieną puodelį aguonų reikia užpilti dviem puodeliais verdančio vandens ir pamirkyti bent 5 minutes, vandenį nukošti per sietelį. Nuplikytas aguonas į indą ir stipriai sugrūskite, masę permalkite mėsmale. Šią aguonų masę galite užpilti saldintu vandeniu arba pienu“, – siūlė M.Petruškevičius.
„Upėtakį reikėtų supjaustyti tolygiais gabalėliais, įtrinti grietine ir užberti žuvies prieskoniais. Paruoštus gabalėlius įvynioti į foliją ir kepti orkaitėje“, – Kūčių skanėstais gundė stilistas.