Šventiniai receptai. Prancūziška Gintarės žuvis

Dainininkė Gintarė Ramonaitė tikina, kad per Kūčias jai skaniausi – žuvies valgiai. „Nors ir nesu užkietėjusi maisto gamintoja, tačiau esu nusižiūrėjusi vieną receptą, kaip labai skaniai pasigaminti žuvies kepsnių. Receptas – ne mano sukurtas šedevras, bet vis tiek labai geras“, – juokiasi Gintarė.
Gintarei skaniausia prancuziškai kepta žuvis.
Gintarei skaniausia prancūziškai kepta žuvis. / „Scanpix“ nuotr.

Jums reikės:

Žuvies filė, svogūno galvutės, česnako, poros pomidorų, fermentinio sūrio, majonezo, druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

Jūrų lydekos filė reikia supjaustyti gabalėliais ir sudėti į kepimo skardą. Prieš tai reiktų įkloti folijos arba kepimo popieriaus. Žuvį pabarstyti druska ir pipirais, ištepti trintais česnakais. Ant kiekvieno gabalėlio žuvies uždedame po griežinėlį svogūno ir pomidoro. Sutarkuojame sūrį sumaišome su majonezu ir jį taip pat uždedame ant žuvies gabalėlių. Skardą su žuvimi pašauname į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 minučių, kol kepsnių paviršius apskrus.

Visi Kūčių ir Kalėdų receptai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis