Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Šventiniai receptai. Vudžio grybų pyragėliai

Dainininkas Arvydas Martinėnas-Vudis sako, kad Kūčioms maisto negamina, tačiau be galo mėgsta močiutės keptus pyragėlius, įdarytus grybais, kopūstais ar aguonomis.
Vudis dievina močiutės „pirofkes" su grybais.
Vudis dievina močiutės „pirofkes" su grybais. / „Scanpix“ nuotr.

„Mėgstamiausias mano Kūčių patiekalas yra kepti pyragėliai su grybais, kopūstais ar aguonomis. Per kiekvienas Kūčias mano močiutė tokius kepa, juos vadiname „pirofkomis“. Nors pats negaminu, tačiau nebandžiusiems tokio patiekalo siūlau šiemet išbandyti. Vis dėlto siūlyčiau pasigaminti pyragėlių su grybais, kas nemėgstate grybų, galite pyragėlius kepti su kopūstais arba aguonomis“, – pasakojo Vudis.

Jums reikės:

Pusės litro sūdytų arba džiovintų įvairių rūšių grybų, dviejų svogūnų, prieskonių, druskos, sluoksniuotos tešlos, kiaušinių.

Kaip gaminti:

Džiovintus ir sūdytus grybus reikia išvirti. Susmulkinus svogūną jis sumaišomas su virtais grybais, mišinys kepamas keptuvėje, pridedame druskos ir prieskonių. Kai iškepta masė atvėsta, sumalame ją mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos iškerpame norimos formos gabalėlius būsimiems pyragėliams. Į iškirptų tešlos gabalėlių vidurį įdedame įdaro, tešlos kraštus užlenkiame ir prispaudžiame, gauto pyragėlio viršų aptepame kiaušiniu ir šauname į orkaitę kepti, kol tešla lengvai apskrus.

Visi Kūčių ir Kalėdų receptai...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos