„Mėgstamiausias mano Kūčių patiekalas yra kepti pyragėliai su grybais, kopūstais ar aguonomis. Per kiekvienas Kūčias mano močiutė tokius kepa, juos vadiname „pirofkomis“. Nors pats negaminu, tačiau nebandžiusiems tokio patiekalo siūlau šiemet išbandyti. Vis dėlto siūlyčiau pasigaminti pyragėlių su grybais, kas nemėgstate grybų, galite pyragėlius kepti su kopūstais arba aguonomis“, – pasakojo Vudis.
Jums reikės:
Pusės litro sūdytų arba džiovintų įvairių rūšių grybų, dviejų svogūnų, prieskonių, druskos, sluoksniuotos tešlos, kiaušinių.
Kaip gaminti:
Džiovintus ir sūdytus grybus reikia išvirti. Susmulkinus svogūną jis sumaišomas su virtais grybais, mišinys kepamas keptuvėje, pridedame druskos ir prieskonių. Kai iškepta masė atvėsta, sumalame ją mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos iškerpame norimos formos gabalėlius būsimiems pyragėliams. Į iškirptų tešlos gabalėlių vidurį įdedame įdaro, tešlos kraštus užlenkiame ir prispaudžiame, gauto pyragėlio viršų aptepame kiaušiniu ir šauname į orkaitę kepti, kol tešla lengvai apskrus.