Tiršta moliūgų sriuba

Kilogramas moliūgo, 150 ml grietinėlės, pusė poro, bulvė, 2 morkos, 1,5 l daržovių sultinio, druskos ir pipirų.
Tiršta moliūgų sriuba
Tiršta moliūgų sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Sriuba

Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.

Nulupkite ir susmulkinkite morkas bei bulvę. Porą supjaustykite stambiais griežinėliais. Puode užvirkite daržovių sultinį, sudėkite daržoves ir virkite, kol visiškai suminkštės.

Virtas daržoves pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Turi susidaryti vientisa tyrė.

Supilkite sriubą atgal į puodą, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vėl užvirkite. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir palaikykite bent 5 minutes.

Supilkite sriubą į išskobtą moliūgą ir patiekite.

Tirštą moliūgų sriubą gardinkite skrudintomis saulėgrąžų sėklomis, baltos duonos skrebučiais ir grietine.

 4 asmenims. Paruošite per 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis