Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiršta moliūgų sriuba

Kilogramas moliūgo, 150 ml grietinėlės, pusė poro, bulvė, 2 morkos, 1,5 l daržovių sultinio, druskos ir pipirų.
Tiršta moliūgų sriuba
Tiršta moliūgų sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Sriuba

Nupjaukite moliūgo viršų, išskobkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais.

Nulupkite ir susmulkinkite morkas bei bulvę. Porą supjaustykite stambiais griežinėliais. Puode užvirkite daržovių sultinį, sudėkite daržoves ir virkite, kol visiškai suminkštės.

Virtas daržoves pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Turi susidaryti vientisa tyrė.

Supilkite sriubą atgal į puodą, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vėl užvirkite. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir palaikykite bent 5 minutes.

Supilkite sriubą į išskobtą moliūgą ir patiekite.

Tirštą moliūgų sriubą gardinkite skrudintomis saulėgrąžų sėklomis, baltos duonos skrebučiais ir grietine.

 4 asmenims. Paruošite per 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų