Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, tada nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, o pomidorus susmulkinkite.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada suverskite smulkintus pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite sultinį.
Daržovių mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., tada suverskite į plakimo indą, išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu. Dar kartą pakaitinkite, supilkite grietinėlę, suberkite bazilikus ir tiekite su baltos duonos riekele.
5 asmenims. Pagaminsite per 1 val.