Trinta pomidorų sriuba

Apie 800 g prinokusių pomidorų, 4 dideli svogūnai, 4 morkos, 4 skiltelės česnako, 0,5 litro natūralaus daržovių sultinio, indelis neriebios grietinėlės, pagal skonį laurų lapelių, džiovintų bazilikų, druskos, pipirų, čiobrelių šakelė, aliejaus (daržovėms kepti).
Trinta pomidorų sriuba
Trinta pomidorų sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sriuba Čiobrelis

Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, tada nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, o pomidorus susmulkinkite.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada suverskite smulkintus pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite sultinį.

Daržovių mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., tada suverskite į plakimo indą, išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu. Dar kartą pakaitinkite, supilkite grietinėlę, suberkite bazilikus ir tiekite su baltos duonos riekele.
5 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis