„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Užkandžiaujame gamtoje (II dalis)

Vištienos užkandis su sezamais
Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai / Mairūno nuotr.

Reikės: 4 gabalėliai vištienos filė, 4 šaukštai sojų padažo, 5 šaukštai aliejaus, 4 šaukštai vyno acto, 3 kiaušinių tryniai, druskos, sezamų sėklų vištienai apvolioti, aliejaus.

Vištieną supjaustykite gabalėliais ir 1 val. marinuokite marinate, paruoštame iš 1 šaukšto aliejaus, 1 šaukšto acto ir 1 šaukšto sojų padažo. Kiaušinių trynius išplakite su likusiu aliejumi, actu ir trupučiu druskos. Šiame plakinyje apvoliokite vištienos gabalėlius, tada dėkite juos į sezamų sėklų ir kepkite įkaitintame aliejuje. Labai tinka prie alaus, baltojo vyno.

Vištienos užkandis su parmezanu

Reikės: 4 vištų krūtinėlės be kaulo, 75 g džiūvėsėlių, 40 g smulkiai sutarkuoto parmezano, 2 šaukštai šviežių sukapotų petražolių, 2 plakti kiaušiniai, 50 g ištirpdyto sviesto, druskos, pipirų.

Padažui: 120 ml majonezo, 120 ml grietinėlės, 1–2 sugrūsto česnako skiltelės.

Supjaustykite vištienos filė norimo dydžio gabaliukais. Lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius, parmezaną, petražoles, druską ir pipirus. Vištienos gabaliukus pavoliokite kiaušinio plakinyje, paskui duonos trupinių mišinyje. Norint aštresnio užkandžio, prieš tai vištienos gabaliukus galima įtrinti vištienos prieskoniais. Vištieną sudėkite į kepimo skardą ir palaikykite šaldytuve apie 30 min. Per tą laiką pasigaminkite padažą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Apšlakstykite vištienos gabalėlius sviestu ir kepkite apie 20 min., kol taps traškūs ir auksaspalviai. Patiekite su žaliosiomis salotomis ir majonezo padažu.

Spalvoti vyniotinukai su lavašu

Reikės: 4 ploni lavašo lakštai, majonezo, 500 g krabų lazdelių, 2 ryšulėliai svogūnų laiškų ir kitų mėgstamų žalumynų, 3 kiaušinių omletas, 100 g sūrio, salotų lapų.

Du lavašo lakštus patepkite majonezu ir sudėkite vieną ant kito. Tada uždėkite sluoksnį pjaustytų krabų lazdelių ir užklokite trečiu lavašo lakštu. Jį patepkite majonezu ir suberkite pjaustytus svogūnų laiškus bei kitus norimus žalumynus (krapus, petražoles ar pan.). Užklokite likusiu lavašo lakštu, jį patepkite majonezu, sudėkite rankomis plėšyto omleto gabaliukus ir užbarstykite tarkuoto sūrio. Tuomet atsargiai spausdami susukite vyniotinį, įvyniokite jį į foliją ir per naktį laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami supjaustykite griežinėliais ir patiekite ant salotų lapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs