Tešlai: 4 kiaušiniai, 100 g sviesto, 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė vandens.
Įdarams: I. 250 g lydyto sūrelio, 150 g virto kumpio, 1 šaukštas citrinų sulčių, petražolių.
II. 400 g varškės, 200 g grietinės, druskos, krapų, petražolių, salierų lapų.
Nedideliame puodelyje užvirinkite vandenį su sviestu. Nukelkite nuo ugnies ir labai greitai maišydami suberkite miltus. Gerai išmaišykite. Į atvėsusią masę nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Į sviestu pateptą skardą palikdami tarpus dėkite po arbatinį šaukštelį tešlos. Kepkite 220 °C temperatūros orkaitėje. Atvėsusių plikytinių šonus įpjaukite ir prikimškite įdaro.
Krepšeliai su lašinukais
Tešlai: 200 g sviesto, 1 kiaušinis, 340 g miltų, universalaus prieskonių mišinio, aliejaus.
Įdarui: 300 g rūkytų lašinukų su kumpiu, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai majonezo, 1 šaukštas krakmolo, krapų.
Iš tešlai skirtų produktų paruoškite tešlą ir 1 val. laikykite ją šaltai. Aliejumi pateptose krepšelių formelėse suformuokite krepšelius. Įdarui suplakite kiaušinius, majonezą, krakmolą, įmaišykite susmulkintus krapus ir kubeliais supjaustytus lašinukus. Įdaro pridėkite į tešla išklotas kepimo formeles. Kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Atvėsusius krepšelius patogu sudėti į dėžutes kartu su salotų lapais. Tinka ir prie alaus, ir prie vyno.
Lavašo suktinukai su įdaru
Reikės: Lavašo lakštų.
Įdarams: I. 1 pakelis smulkintų krabų lazdelių, petražolių ir krapų, 1 sutrinta česnako skiltelė, majonezo, 100 g tarkuoto sūrio.
II. 200 g varškės, 1 sutrinta česnako skiltelė, krapų, majonezo.
III. 200 g stambiai tarkuoto kumpio, 100 g tarkuoto sūrio, česnakų, krapų ir majonezo pagal skonį.
Ištiestą ploną lavašą patepkite pasirinktu įdaru, susukite ir palaikykite šaltai apie 1 val. Įdarai neturi būti skysti. Prieš patiekdami supjaustykite įstrižais gabalėliais arba storesniais griežinėliais.