Kalorijos: apie 690 kcal/ porc.
Trukmė: apie 40 min.
Ingredientai:
– 2 didelės bulvės (apie 600 g),
– 2 vidutinio dydžio morkos (apie 200 g),
– apie 30 žalių ankštinių pupelių (apie 120 g),
– 1 didelis svogūnas,
– 3 česnako skiltelės,
– 2 šaukštai kokosų aliejaus,
– 3-4 kario lapai,
– 1 šaukštelis garstyčių sėklų,
– 2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių,
– pusė šaukštelio ciberžolės miltelių (dar vad. kurkuma),
– saujelė kapotų šviežios kaledros lapelių,
– 1 skardinė (400 ml) kokosų pieno,
– druska.
Gaminimas:
Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais.
Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais.
Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų.
Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite kol suminkštės.
Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite.
Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.
Įpilkite pusė litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.).
Paskaninkite druska.
Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite kol dar kartą užvirs.
Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.isbandytireceptai.com