Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis.
Supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus. Bulves nulupkite, įdėkite šaukštą sviesto ir sugrūskite košę. Kai košė pravės, įmuškite kiaušinius, pasūdykite, suberkite kapotus žalumynus ir miltus. Užminkykite tešlą.
Suformuokite norimo dydžio blynelius, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje.
Virtų bulvių blynelius galite kepti ir orkaitėje: sudėkite į aliejumi pateptą skardą, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir kepkite apie pusvalandį.
Virtų bulvių blyneliai puikiai tinka kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Juos galite valgyti ir vienus.
Patiekite blynelius su grietine, šviežių daržovių salotomis ir keptos šoninės griežinėliais. Prie bulvinių blynelių labai tinka sūdyta lašiša ir varškės padažas: varškę sutrinkite, sumaišykite su grietinėle, kapotais krapais ir skiltele česnako.
4 asmenims. Paruošite per 30 min.