Vištienos salotos su keptu sūriu

2 viščiukų krūtinėlės, prieskonių mišinio vištienai, skiltelė česnako, aliejaus, 4 stori griežinėliai ožkos pieno pelėsinio sūrio, po šaukštą medaus ir smulkintų graikinių riešutų, įvairių lapinių salotų, 8 vyšniniai pomidorai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių, druskos ir pipirų.
Vištienos salotos su keptu sūriu
Vištienos salotos su keptu sūriu / Fotolia nuotr.

Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes.

Nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite salotų lapus. Nuplaukite ir perpus supjaustykite pomidorus.

Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pagardinkite padažą pipirais ir pasūdykite. Supilkite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.

Sudėkite salotas į lėkštę, apdėliokite griežinėliais pjaustyta vištiena, ant viršaus – keptą sūrį.

2 asmenims. Pagaminsite per 20 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis