Kalorijos: apie 470 kcal/ porc.
Trukmė: apie 50 min.
Reikės:
- 4 riekelės šviesios duonos su grūdais,
- 4 vištienos šlaunelės (apie 700 g),
- 2 šaukštai sviesto,
- 1 vidutinio dydžio morka,
- 1 svogūnas,
- 1 saliero lapkotis,
- maždaug 2 stiklinės vištienos sultinio,
- 2 šaukštai maskarponės sūrio,
- saujelė kapotų šviežių petražolių,
- žiupsnelis juodųjų pipirų,
- druska.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą.
Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Kartas nuo karto apverskite.
Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį.
Smulkintas daržoves suberkite ant mėsos, sumažinkite liepsną, uždenkite ir dar kepkite apie 10 minučių.
Tada supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais, vėl uždenkite ir troškinkite dar apie 25 minutes.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir joje paskrudinkite maždaug 1 cm storio duonos riekeles.
Duoną dėkite į lėkštes, o ant jų serviruokite keptas vištienos šlauneles.
Į likusį nuovirą (be mėsos) sukrėskite maskarponės sūrį, įberkite saujelę kapotų petražolių ir energingai išmaišykite.
Šiuo padažu užpilkite vištienos šlauneles taip, kad skrudinta duona sudrėktų ir suminkštėtų.
Skanaus!