Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.
Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų.
Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.
Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.
Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus.
Valgykite su baltos duonos riekele.
3 asmenims. Pagaminsite per 30 min.