Žuvienė su pomidorais

400 g šviežios žuvies, 250 g bulvių, 150 g morkų, 2 skiltelės česnako, 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių, po 4 šaukštus aliejaus ir pomidorų padažo, 250 g pomidorų, šaukštas džiovintų raudonėlių, po šaukštelį džiovintų bazilikų, cukraus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį druskos, keli lašai „Tabasco“ padažo, 1,5 l vandens.
Žuvienė su pomidorais
Žuvienė su pomidorais / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Žuvienė

Išvalytą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis.

Į puodą supilkite aliejų ir luktelėkite, kol gerai įkais. Suberkite smulkintus česnakus ir minutę kitą pakepinkite. Sudėkite nuskustas smulkintas bulves, stambiai tarkuotas morkas ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vandenį, suberkite džiovintas prieskonines žoleles, cukrų ir virkite apie 10 minučių.

Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, paskui nuluptus pomidorus, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite. Sudėkite žuvų gabalėlius, įlašinkite „Tabasco“ padažo. Puodą uždenkite ir virkite sriubą apie 8 minutes. Prieš baigdama virti supilkite citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite.

6 asmenims. Pagaminsite per 50-60 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis