Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gurmaniškas prancūzų mėsos troškinys „Cassoulet“

Vynų ekspertė Jolanta Smičienė pateikia žymaus Prancūzijos Langedoko Rusijono patiekalo „Cassoulet“, idealiai derančio su šio regiono raudonuoju vynu, receptą.

 

 8 asmenims reikės: 600 g baltųjų pupelių,  800 g rūkyto kumpio, 1 kg kiaulienos nugarinės, 1 kg ėrienos, 8 vnt. konservuotų žąsies šlaunelių, dešros, kiaulienos odos, 400 g pomidorų, 200 g morkų,  svogūnų, česnakų, alyvuogių aliejaus, gvazdikėlių, čiobrelių, druskos ir pipirų.

Išmirkytas pupeles, kumpį, kiaulienos odą, svogūnus, gvazdikėlius, 3 sutrintas česnako skilteles, nuluptas ir supjaustytas morkas pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant lėtos ugnies 2 valandas.

Per tą laiką pakepinkite kiaulienos ir ėrienos gabalus aliejuje. Pridėkite smulkintų svogūnų,  česnako, čiobrelių. Vėliau sumeskite pjaustytus pomidorus. Užberkite druskos, pipirų ir įpylę vandens virkite 1 valandą.

Iš pupelių ir mėsos troškinio išimkite kiaulės odą, supjaustykite ją juostelėmis ir vėl sudėkite į puodą. Sumaišykite abiejų puodų turinį, įdėkite dešros, žąsų šlauneles, lėtai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies dar 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų