Gurmaniškas prancūzų mėsos troškinys „Cassoulet“

Vynų ekspertė Jolanta Smičienė pateikia žymaus Prancūzijos Langedoko Rusijono patiekalo „Cassoulet“, idealiai derančio su šio regiono raudonuoju vynu, receptą.

 

 8 asmenims reikės: 600 g baltųjų pupelių,  800 g rūkyto kumpio, 1 kg kiaulienos nugarinės, 1 kg ėrienos, 8 vnt. konservuotų žąsies šlaunelių, dešros, kiaulienos odos, 400 g pomidorų, 200 g morkų,  svogūnų, česnakų, alyvuogių aliejaus, gvazdikėlių, čiobrelių, druskos ir pipirų.

Išmirkytas pupeles, kumpį, kiaulienos odą, svogūnus, gvazdikėlius, 3 sutrintas česnako skilteles, nuluptas ir supjaustytas morkas pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant lėtos ugnies 2 valandas.

Per tą laiką pakepinkite kiaulienos ir ėrienos gabalus aliejuje. Pridėkite smulkintų svogūnų,  česnako, čiobrelių. Vėliau sumeskite pjaustytus pomidorus. Užberkite druskos, pipirų ir įpylę vandens virkite 1 valandą.

Iš pupelių ir mėsos troškinio išimkite kiaulės odą, supjaustykite ją juostelėmis ir vėl sudėkite į puodą. Sumaišykite abiejų puodų turinį, įdėkite dešros, žąsų šlauneles, lėtai išmaišykite ir virkite ant lėtos ugnies dar 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis