Porcijos: 4 (apie 3-4 (5cm skersmens) sumuštinukai/porc.)
Kalorijos: apie 115 kcal/porc.
Trukmė: apie 20 min.
Reikės:
- kelių riekelių forminės duonos
- 100g šaldytų žirnelių
- 1/2 vnt. vid dydžio svogūno
- 1 v.š. tyro alyvų aliejaus
- 15g plonai pjaustyto parmezano (galima keisti kitu fermentiniu sūriu)
- 20g plonai pjaustyto vytinto kumpio (galima keisti rūkytu kumpiu)
- juodųjų pipirų
- druskos
Paruošimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, suberkite žirnelius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., padruskinkite, papipirinkite. Iš duonos išpjaukite skridinėlius (stikline, ar specialia formele), juos trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje-grilyje, kol paviršius gražiai pagels. Troškintus žirnelius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą, smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 a.š. žirnelių kremo, mažą susuktą gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio. Skubiai patiekite. Skanaus!
Receptas iš www.isbandytireceptai.com