Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas

Jums reikės:
Paštetas
Paštetas / Mildos Ramelytės nuotr.
Temos: 2 Vištiena Receptai

– 100 g ir papildomo šaukšto sviesto;
– svogūno;
–  skiltelės česnako;
– apie 400 g šviežių vištienos kepenėlių;
– nemažos saujos džiovintų baravykų ar kitokių grybų;
– 1 valg. šaukšt. brendžio (galima keisti viskiu);
– nepilno šaukšto garstyčių;
– žiupsnelio druskos;
– žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.

Gaminamas:

Džiovintus grybus išmirkome šiltame vandenyje, kol suminkštės.

100 g sviesto ištirpiname įkaitintoje keptuvėje, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Kepiname ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi.

Suberiame nusausintus ir smulkiai supjaustytus grybus. Gerai išmaišome.

Vištienos kepenėles nuplauname, nusausiname, supjaustome vienodo dydžio gabalėliais. Suberiame į keptuvę. Kepiname karts nuo karto pamaišydami ir nuolat tikrindami. Kepant kepenėles ypač svarbu tiksliai pagauti akimirką, kuomet viduriukai praranda rožinę spalvą. Viskas! Nė minutėlės ilgiau, nes perkepusios kepenys įgauną labai nemalonų – netgi kartų – skonį. Supilame brendį, garstyčias, įberiame druskos ir pipirų, dar sykį išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Kepenėlių ir grybų masę kartu su papildomu šaukštu sviesto gerai sumalame trintuvu. Paragaujame. Jei reikia – įberiame daugiau druskos ar pipirų. Jei norite skystesnio ir lengviau tepamo pašteto – pertrinkite per sietelį. Tokiu atveju siūlyčiau pasilikti keletą grybų, juos supjaustyti mažais gabalėliais ir įmaišyti į jau pertrintą paštetą. Kitu atveju paštetas bus kiek sunkiau tepamas, bet skonis nuo to tikrai nenukentės.

Paštetą supilame į serviravimo indukus arba stiklainį. Atvėsiname ir valgome užtepę ant baltos duonos. Ypač skanu su raugintais agurkėliais.

Taip paruoštą paštetą reikėtų suvartoti per 2–3 dienas. Jei norite, kad laikytųsi ilgiau, pvz., iki savaitės, puode ištirpinkite apie 60 g sviesto, atvėsinkite ir atsargiai supilkite ant stiklainio su paštetu taip, kad baltos apnašos liktų puodo dugne. Jos mums nereikalingos. Uždenkite maistine plėvele, laikykite šaltai.

„Žiupsnelis druskos“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų